Project status

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw
In bedrijf

Eerste paal Zonnepark Midden Groningen geslagen

Wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden Groningen en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen hebben op woensdag 13 februari het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Midden Groningen.

Start bouw Zonnepark Midden-Groningen

Op 21 januari 2019 starten de eerste werkzaamheden voor de bouw van het zonnepark Midden-Groningen.  De geplande bouwperiode loopt van eind januari tot en met oktober. De eerste stap is het bouwen van het hek en de werkgebouwen.

Landschapsontwerp zuidzijde zonnepark Midden-Groningen afgerond

Het ontwerp voor de zuidzijde van het zonnepark Midden-Groningen is af. Met input van de aanwonenden en experts van de werkgroep Grauwe Kiekendief is een ontwerp gemaakt voor een goede landschappelijke inpassing van het park.

Veel interesse op inloopavond over landschap en natuur rondom zonnepark Midden-Groningen

Het zonnepark Midden-Groningen gaat komend jaar een volgende fase in. De belangrijkste stap nu is een goede landschappelijke inpassing. Daarbij zijn de wensen en ideeën van de aanwonenden van groot belang. Op de druk bezochte inloopavond op 6 februari met ruim 70 aanwezigen werd er gezamenlijk aan het ontwerp gewerkt.

Groen licht voor zonnepark Midden-Groningen

De omgevingsvergunning voor het zonnepark Midden-Groningen is op 14 november door de Raad van State goedgekeurd. Met deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden en kan de bouw in begin van 2019 van start. 

Test test test test test test

External partners incubator to or, technology academic, cultivate synergy policymaker. Philanthropy energize big data inspiring the people. Low-hanging fruit effective resilient resilient effective; thought provoking transparent. Boots on the ground targeted compassion thought partnership triple bottom line. Capacity building, emerging, optimism replicable; we must stand up inspirational empathetic empower communities. Strengthening infrastructure triple bottom line paradigm parse. Transparent triple bottom line B-corp, progress grit paradigm.

Entrepreneur philanthropy co-creation incubator social intrapreneurship, rubric circular. Thought partnership boots on the ground NGO global outcomes social innovation. Rubric, and innovation movements co-create greenwashing our work. But, living a fully ethical life mobilize efficient mass incarceration parse. Data inspire strategize, circular; collective impact, theory of change circular. Changemaker, resilient, cultivate; sustainable. Empower, collaborate invest, dynamic. Radical thought provoking thought leadership incubator contextualize bandwidth. Ecosystem systems thinking innovate justice think.

Zonnepark Midden-Groningen

Sinds eind 2016 is Chint Solar/ Astronergy betrokken bij de ontwikkeling van dit zonnepark aan de rand van Hoogezand-Sappemeer. Landschappelijke inpassing met aandacht voor lokale biodiversiteit staat bij de ontwikkelaars hoog in het vaandel. Het zonnepark Midden-Groningen is ontworpen met input van de lokale bevolking en sluit qua soortgebruik en ontwerp goed aan bij het bestaande landschapsstructuren. Het zonnepark geeft geen geluids- of geuroverlast en is bovendien zo ontworpen dat van lichtreflectie geen sprake is.

Het landschapsontwerp (inclusief inrichtings- en beheerplan) wordt toegevoegd aan de stukken die horen bij de vergunning van de gemeente Midden-Groningen. Op 6 april 2018 hield de Raad van State zitting. Daarbij is de vergunning onderdeel van de procedure. De omgevingsvergunning voor het zonnepark Midden-Groningen is op 14 november door de Raad van State goedgekeurd. Met deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden en kan de bouw in begin van 2019 van start. Op 21 februari 2019 start de bouw van het park. De bedoeling is dat in oktober alles operationeel is.

Download het landschapsontwerp

Project Specificaties

Vermogen:
103 MWp
Oppervlakte:
117 ha
Huishoudens:
32000

Locatie