Project status

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw
In bedrijf

Voortgang bouw Zonnepark Midden Groningen: eerste kwartaal 2019

02-04-2019

Eind januari zijn we met de bouw van Zonnepark Midden Groningen gestart. Sindsdien is er al een hoop werk verzet. In dit artikel leest u welke werkzaamheden we het afgelopen kwartaal hebben uitgevoerd en wat we de komende maand gaan doen.

Eerste paal Zonnepark Midden Groningen geslagen

14-02-2019

Wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden Groningen en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen hebben op woensdag 13 februari het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Midden Groningen.

Start bouw Zonnepark Midden-Groningen

18-01-2019

Op 21 januari 2019 starten de eerste werkzaamheden voor de bouw van het zonnepark Midden-Groningen.  De geplande bouwperiode loopt van eind januari tot en met oktober. De eerste stap is het bouwen van het hek en de werkgebouwen.

Landschapsontwerp zuidzijde zonnepark Midden-Groningen afgerond

20-03-2018

Het ontwerp voor de zuidzijde van het zonnepark Midden-Groningen is af. Met input van de aanwonenden en experts van de werkgroep Grauwe Kiekendief is een ontwerp gemaakt voor een goede landschappelijke inpassing van het park.

Veel interesse op inloopavond over landschap en natuur rondom zonnepark Midden-Groningen

07-02-2018

Het zonnepark Midden-Groningen gaat komend jaar een volgende fase in. De belangrijkste stap nu is een goede landschappelijke inpassing. Daarbij zijn de wensen en ideeën van de aanwonenden van groot belang. Op de druk bezochte inloopavond op 6 februari met ruim 70 aanwezigen werd er gezamenlijk aan het ontwerp gewerkt.

Groen licht voor zonnepark Midden-Groningen

14-11-2018

De omgevingsvergunning voor het zonnepark Midden-Groningen is op 14 november door de Raad van State goedgekeurd. Met deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden en kan de bouw in begin van 2019 van start. 

Zonnepark Midden-Groningen

Sinds eind 2016 is Chint Solar/ Astronergy betrokken bij de ontwikkeling van dit zonnepark aan de rand van Hoogezand-Sappemeer. Landschappelijke inpassing met aandacht voor lokale biodiversiteit staat bij de ontwikkelaars hoog in het vaandel. Het zonnepark Midden-Groningen is ontworpen met input van de lokale bevolking en sluit qua soortgebruik en ontwerp goed aan bij het bestaande landschapsstructuren. Het zonnepark geeft geen geluids- of geuroverlast en is bovendien zo ontworpen dat van lichtreflectie geen sprake is.

Het landschapsontwerp (inclusief inrichtings- en beheerplan) wordt toegevoegd aan de stukken die horen bij de vergunning van de gemeente Midden-Groningen. Op 6 april 2018 hield de Raad van State zitting. Daarbij is de vergunning onderdeel van de procedure. De omgevingsvergunning voor het zonnepark Midden-Groningen is op 14 november door de Raad van State goedgekeurd. Met deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden en kan de bouw in begin van 2019 van start. Op 21 februari 2019 start de bouw van het park. De bedoeling is dat in oktober alles operationeel is.

Download het landschapsontwerp

Project Specificaties

Vermogen:
103 MWp
Oppervlakte:
117 ha
Huishoudens:
32000

Locatie

Contactpersoon bij dit project

Hans Nillesen

Projectdirecteur Zonnepark Midden Groningen

mail-icon
Bekijk ook onze andere projecten