Het team

Het team

Chint Solar/ Astronergy heeft meer dan 30.000 werknemers wereldwijd. In Europa werken we met een klein downstream-team van professionals met veel lokale kennis en ervaring op het gebied van hernieuwbare energie.

 

 

Ontmoet ons Nederlandse team.

Diederik Apotheker
Head of Business Development | Netherlands
Belangrijkste focus op de bedrijfsontwikkeling van de Nederlandse projecten. Meer dan 10 jaar managementervaring in duurzame energiesector. Gaat graag op avontuur met zijn 3-jarige zoon. Houdt van hardlopen, MTB rijden en zwemmen, bij voorkeur gecombineerd in een cross-triatlon.
Nga Yau Wong
Corporate Counsel Chint Europe
Nga Yau is verantwoordelijk voor de juridische aangelegenheden van de Chint Group in Europa. In haar tijd als advocaat heeft zij grote en middelgrote Europese en Aziatische zonne-energie ontwikkelaars geadviseerd, voornamelijk over de benodigde contracten en in grensoverschrijdende transacties.
Wouter Guliker
Senior Project Developer & Planning Specialist
Heeft 12 jaar ervaring als adviseur op het gebied ruimtelijke ontwikkeling en duurzame energie. Bij Chint Solar is hij verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement en de vergunningentrajecten. Hij hecht veel waarde aan het goed en tijdig informeren van alle betrokkenen. Dit maakt zonne-projecten beter en versnelt processen.
Lieselotte van Leer
Paralegal
Lieselotte heeft meer dan 15 jaar ervaring in verschillende juridische en niet-juridische functies binnen de advocatuur. Sinds oktober 2018 maakt zij als Paralegal deel uit van het Chint Solar team. Een veelzijdige functie waarbij zij zowel juridisch inhoudelijke als organisatorische werkzaamheden tot haar verantwoordelijkheden rekent.
Hans Nillesen
Projectdirecteur Zonnepark Midden-Groningen ZMG
Heeft 30 jaar ervaring als adviseur, manager/directeur en interimmanager op het gebied van (duurzame) energie. Bij het Zonnepark MG is hij met name verantwoordelijk voor het samenwerken van de bouwbedrijven, het oplossen van problemen en het stakeholdermanagement (overheden en omwonenden). Als ‘oliemannetje’ draagt hij er zorg voor dat dit project op tijd volgens schema en budget wordt afgerond.

Ontmoet ons Europese team

Oliver Schweininger
Managing Director (CEO) Astronergy GmbH, Chint Solar Nederland Projecten B.V. en Chint Solar Spanje Projecten B.V. - Regional Head Europe
Verantwoordelijk voor de Europese markt. Meer dan 10 jaar managementervaring in de sector zonne-energie. Zet zich volledig in voor een succesvolle energietransitie in Europese landen, weg van fossiele brandstoffen naar een toekomst voor duurzame en schone energie.
Bernardo Silvestre
Regional Head | Business Development
Verantwoordelijk voor de business development in Europa, met een focus op Nederland, Spanje en Portugal. Meer dan 10 jaar managementervaring in de zonne-energiesector. Hij houdt van reizen en fotograferen, en combineert deze twee het liefste!
Kian Khani
Regional Head | Project Sales & Investment
Verantwoordelijk voor de relaties met investeerders en het transactiebeheer voor alle grootschalige zonne-energieprojecten in Europa. Kian beschikt over meer dan 8 jaar managementervaring in de sector van hernieuwbare energie.
Bernd Kipping
Regional Head | Finance & Purchasing
Hoofd financiën en inkoop met focus op SPV-management en EPC-contracten en onderhoud- en beheerscontracten voor de projectuitvoering. Sinds 2009 werkzaam in de sector. Hij bekleedde verschillende functies Finance en Operations bij Conergy en Q-Cells voordat hij bij Chint/ Astronergy kwam. Bernd is enthousiast over alle vormen van innovaties.
Deniz Urla
Senior Manager | Engineering & Design
Deniz heeft veel ervaring in hoe je een zonnepark moet ontwerpen. Werkt al meer dan 7 jaar in deze sector en was verantwoordelijk voor meer dan 500 MW aan ontwerpen in verschillende regio's in Europa.
Sebastian John
Regional Head | Project Management
Sebastian heeft meer dan 10 jaar ervaring in de activiteiten van Solar PV Project en was voorheen werkzaam bij DNVGL als eindverantwoordelijke voor de regio's Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij heeft een brede kennis van projectmanagement, eigenaars- en onafhankelijke engineeringtaken voor projecten over de hele wereld. Hij houdt heel erg van watersporten en brengt graag tijd door met zijn gezin.
Claudia Richter
Office Manager
Kent de sector, het team en onze manier van werken uit haar hoofd. Heeft meer dan 15 jaar ervaring als juridisch medewerker in de zonne-energiesector.