Spring naar content

Zonnepark Alphen aan den Rijn opent deuren tijdens Open Energiedag 2024

09 augustus 2024

Kom op zaterdag 21 september naar de Open Energiedag! Tientallen duurzame energieprojecten in het hele land openen dan de deuren voor bezoekers. Zo ook Zonnepark N11 in Alphen aan den Rijn. De bouw is net afgerond en daarom organiseren we tijdens de Open Energiedag een feestelijke opening. Voor de kinderen is er een super leuke ‘zonnepark safari’.

Wat is er te doen?

We verwelkomen u met een lekker vers gebakken taartje of koek bij onze elektrische foodtruck. De koffie en thee staat warm. Eerst openen we gezamenlijk officieel het zonnepark. Daarna kunt u tijdens een rondleiding het project van dichtbij bekijken en leert u meer over de werking van het zonnepark, hoe er wordt bijgedragen aan de verbetering van de biodiversiteit en wat er komt kijken bij het onderhoud. De aanwezige experts beantwoorden uiteraard ook alle prangende vragen.

Zonnepark safari voor de kinderen

Samen met de kinderen gaan we op zonnepark safari om spelenderwijs meer te leren over de dieren die op een zonnepark leven. Zo ontdekken ze hoe het project niet alleen duurzame energie opwekt, maar ook bijdraagt aan een betere natuur.

De zonnepark safari is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Oudere kinderen raden wij aan om mee te gaan met de rondleiding.

Programma

Vanaf 14.00 uur: Ontvangst

14.30 uur: Officiële opening

14.45 uur: Start rondleiding en zonnepark safari

15.15 uur: Een afsluitend hapje en drankje

16.00 uur: Einde programma

Aanmelden

Iedereen is welkom tijdens de Open Energiedag. We horen graag met hoeveel personen u langskomt. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 15 september via onderstaand formulier. Ongeveer een week voorafgaand aan het evenement ontvangt u de laatste praktische informatie.

Praktische informatie

  • Zonnepark N11 is gelegen aan de Kruiskade te Alphen aan den Rijn, naast Tuincentrum De Bosrand.
  • Wij willen u vragen om op een duurzame manier naar de locatie af te reizen, bijvoorbeeld lopend, per fiets of elektrische auto.
  • Er is parkeergelegenheid voor slechts een klein aantal auto’s bij het zonnepark. Reserveren is niet mogelijk.
  • De Open Energiedag is gratis toegankelijk.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne, die de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is gestart in samenwerking met brancheverenigingen NedZero, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie, Geothermie Nederland en Vereniging Warmtepompen.

www.daarkrijgjeenergievan.nl

Aanmeldformulier Open Energiedag 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.