Inpassing in het landschap
Wij kijken altijd hoe het zonnepark in het bestaande landschap past. We winnen advies in bij de buurt, ecologen en natuur- en milieuorganisaties. Hun adviezen nemen we mee in het ontwerp. Op die manier ontwerpen we voor een mooi zonnepark dat past bij de omgeving.
Behoud van ecosystemen en biodiversiteit
Biodiversiteit draagt bij aan de gezondheid van onze planeet. Daarom streven we ernaar om onze zonneparken zo te ontwerpen dat ze geen schade toebrengen aan lokale ecosystemen. Sterker nog, we namen juist maatregelen om de biodiversiteit te behouden en te versterken, zoals het creëren van groene zones, het planten van inheemse vegetatie en het aanleggen van bloemrijke gebieden die bijdragen aan het behoud van diverse flora en fauna.
Bekijk hoe natuurlijke begrazing door schapen bijdraagt aan het verbeteren van de biodiversiteit:
Samen met lokale gemeenschappen
We geloven in open communicatie en samenwerking met lokale gemeenschappen. We luisteren naar de zorgen en ideeën van omwonenden en nemen deze mee in de ontwikkeling van onze zonneparken. Door nauw samen te werken met de buurt kunnen we projecten realiseren die niet alleen groene energie leveren, maar ook waarde toevoegen voor de omgeving. Denk hierbij aan de omranding met een haag, dijk of bomen, recreatieve mogelijkheden, zoals een wandelpad voor een lokaal ommetje of een pluktuin, maar ook het realiseren van lokaal eigendom.
Voortdurende verbetering en innovatie
We zijn continu op zoek naar nieuwe technologieën die ons kunnen helpen om te blijven innoveren. Van batterijopslag of een innovatief kabeltracé om de belasting op het energienetwerk te verminderen, Agri-pv om landbouw en zonne-energie te combineren of gebruik te maken van elektronische machines om de stikstofuitstoot tijdens de bouw sterk te minderen.
Onze natuurinclusieve projecten
Synergie tussen landbouw en energie door Agri-pv
Een van de innovatieve manieren waarop we onze zonneparken integreren in de omgeving is door middel van Agri PV. Dit is een combinatie van landbouw en zonne-energie. Agri-pv biedt een win-win situatie, waarbij duurzame voedselproductie en energieopwekking elkaar versterken.
Andere tevreden grondeigenaren
“Een belangrijke voorwaarde voor een zonnepark op onze grond is dat we veel inspraak willen in het ontwerp. Het moet goed passen bij onze boerderij en de omgeving. Chint Solar luistert naar onze ideeën, is flexibel en denkt goed mee om het plan aan te laten sluiten bij onze persoonlijke wensen. We zijn daarom ook erg tevreden over de samenwerking.”
Jelmer van der Werf, grondeigenaar in gemeente De Fryske Marren
Interesse in een zonnepark op uw grond?
Neem gerust contact met ons op. Geheel vrijblijvend gaan we met u in gesprek om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn op basis van uw bedrijfsstrategie of persoonlijke situatie. In technische én natuurlijk financiële zin. We geven u inzicht in de te nemen stappen tijdens het vervolgtraject. Zo weet u snel wat het u oplevert en wat wij hierin kunnen betekenen.