Spring naar content

Zonnepark N11 Alphen aan den Rijn feestelijk geopend

23 september 2024

Wethouder Gert van den Ham van gemeente Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 21 september samen met Chint Solar Zonnepark N11 Alphen aan den Rijn officieel geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van bezoekers aan de Open Energiedag en verschillende partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het zonnepark.

De goedbezochte feestelijke opening werd georganiseerd tijdens de landelijke Open Energiedag. Het zonnepark in Alphen aan den Rijn was een van de vele duurzame energieprojecten die de deuren opende voor het publiek. Bezoekers kregen de kans om een kijkje te nemen op het zonnepark.

Zonnepark N11 nabij Alphen aan den Rijn is gerealiseerd in de ‘driehoek’ tussen de provinciale weg N11, de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Leiden en Tuincentrum De Bosrand. De totale oppervlakte van het plangebied bedraagt circa 9 hectare. Hiervan is circa 4,1 hectare bebouwd met zonnepanelen. De overige oppervlakte wordt binnenkort ingericht voor landschappelijke inpassing, zoals de ontwikkeling van natuur zoals natuurvriendelijke oevers en extensief beheerde kruidenrijke grasstroken. Het zonnepark heeft een opgesteld vermogen van circa 7 MWp, waarmee circa 2300 huishoudens kunnen worden voorzien van duurzame energie.

Gemeente Alphen aan den Rijn is blij dat het zonnepark nu gerealiseerd wordt. Gert van den Ham, wethouder duurzaamheid: “De realisatie van dit zonnepark is een mooie stap op weg naar een energieneutrale gemeente. Het feit dat straks 2.300 huishoudens worden voorzien van duurzame energie, zorgt voor vermindering van de CO₂-uitstoot. Daarnaast is het mooi om te zien hoe dit zonnepark op een natuurinclusieve manier is gerealiseerd. Duurzame energie en natuur gaan hier hand in hand.”

Sofian Eljarroudi, Head of Business Development bij Chint Solar in Nederland: “We zijn trots dat we vandaag op de Open Energiedag in het bijzijn van een groot aantal bezoekers en de gemeente Alphen aan den Rijn Zonnepark N11 hebben geopend. Het gaf veel voldoening om een geïnteresseerde aanwezigen een kijkje achter de schermen te kunnen geven. Dankzij de ingebruikname van het project zetten we weer een goede stap in de energietransitie in Nederland. We willen onze buren, de omgeving, de gemeente Alphen aan den Rijn en al onze projectpartners die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het zonnepark bedanken voor hun inbreng en medewerking.”

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.